Politiske Visioner

Vi bliver først lige når vi bliver behandlet forskelligt. Det er en grundholdning for Fritænkerne. Der er stor forskel på at bo inde midt i Holbæk med alle servicetilbud lige rundt om hjørnet eller i en af vore mindre byer eller helt ude på landet eller på en ø. Det betyder at vi ikke kan ligge den samme ramme om livet ned over alle dele af kommunen.

Det at komme fra et sted til et andet er faktisk en faktor for 42.800 af Holbæk kommunens 70.000 indbyggere. Vi strækker os vidt omkring og mange af os oplever at vi er langt fra centrum af kommunen og vi har hverken borgerservice eller hjemmeplejen i baghaven. Dette til trods har kommunen for eksempel valgt at stække den lokale stemme, ved at nedlægge de folkevalgte lokalfora og omdanne dem til foreninger… altså der hvor man har lyst, ligesom at kommunens forlængede arm ”fællesskaberne” er blevet beskåret og er meget svære at få øje på i yderområderne.

Men i vore nære omsorg bliver det også problematisk når alle bliver behandlet ens. På ældreområdet er der en udfordring, som ikke er en detalje. Den kommunale service har bestemt at hvis man som ældre kan tage telefonen og ringe eller gå på internettet, kan man ikke få hjælp til sine indkøb. Det gør det svært, hvis man bor i yderområder som fx Tuse Næs, hvor det lokale supermarked ikke bringer ud – og man kan da glemme alt om at nethandle i online supermarkeder hvis man bor på Orø. Der er kun levering til brofaste øer. Og det her er blot et af mange eksempler. Derfor har vi brug for at behandle folk forskelligt, således at de kan blive lige.

Skal vores kommune være synlig og tiltrække nye borgere som kan få et godt og virksomt liv her? Selvfølgelig skal vi det. Spørgsmålet er blot hvordan vi gør det. Gør vi det gennem fyrtårnsprojekter til mange, mange millioner eller gør vi det ved at sikre at dagligdagen fungere for den enkelte. Fritænkerne mener at det skal gøres gennem et godt og ordentligt serviceniveau. Altså simpelthen ved at der er tid nok. At der er pædagoger nok i børnehaven. At skolerne fungerer. At der er et foreningsliv der hvor man bor så man kan udfolde sine fritidsinteresser. At naturen bliver passet på. At vi har mulighed for at få omsorg når vi er blevet gamle og ikke længere kan passe helt på os selv. At der er støtte til syge – fysiske som psykiske. Det er vigtigt. Det er noget af de vi kigger efter når vi køber hus eller flytter i lejlighed. Er der en god skole til vores børn? Kan jeg blive gammel her? Er her et fællesskab jeg kan blive en del af? Virksomheder ønsker at etablere sig hvor der er kvalificeret arbejdskraft, så det nytter ikke noget at vi blot svinger sparekniven over de nære tilbud – I Holbæk er man gået i gang med at save benet over. Fritænkerne ønsker at Holbæk er en driftig kommune med arbejdspladser af alle slags og tror på at med tilbuddet om at her kan man både finde fred og ro og et godt hverdagsliv så kommer arbejdskraften og virksomhederne.

Det hele kommer fra den samme lomme. Der er kun en pose penge. Den skal forvaltes så godt som muligt. Vi er i Holbæk kommune simpelthen nødt til at lave en benhård prioritering. I min optik skal mennesket først. Jeg bliver rystet når jeg kan læse at der er sat 325 millioner af til en ny sportsby, og jeg ved godt at der er tale om et opp en offentligt privat partnerskab og jeg er ikke bygningsfacist der ønsker at stoppe udviklingen; ligesom at det sikkert er godt tænkt at der nu bliver bygget til på havnefronten med markedspladser og andet. Det Fritænkerne bare ikke kan leve med er at man samtidig med store anlægsprojekter er på vej på fallittens rand nærmest desperat under mottoet ” Det kommer jo fra en anden kasse” Det må vi simpelthen kunne gøre bedre. Det kunne også være interessant at undersøge hvor mange penge der bliver brugt på at Kommunen nærmest hvert andet år – for at forgejle udvikling- omorganisere hele administrationen og den kommunale service. Hvad mon der er blevet brugt på eksterne konsulentfirmaer i den forbindelse. Fritænkerne ønsker at anlægsstop for udviklingsprojekter indtil økonomien ser ganske anderledes ud. Ganske forenklet svarer kommunens budget til din og min husholdning, og virkeligheden er, at vi ikke kan bygge en ny carport, hvis vi ikke har råd til at vores børn får mad på bordet og tøj på kroppen.

Hvorfor er Fritænkerne ikke i valgforbund? Det er egentligt meget simpelt. Fritænkerne er tværpolitiske og pragmatiske og ønsker ikke at blive forlovet med det ene eller det andet parti. Fritænkerne hænger ikke deres hat på en ideologisk knagerække sammen med de andre hattedamer. Det betyder dog ikke at jeg ikke vil indgå samarbejde med de andre partier og jeg håber da inderligt at min stemme i kommunalbestyrelsen kan være tungen på vægtskålen i vigtige sager – så vi igen kommer til arbejde for dig og mig – og ikke vilde luftkasteller.

Er du en ud af 1000. Hvis vi kan få ca 1000 til at stemme på Fritænkerne er der en plads omkring bordet.