Vi bliver først lige når vi bliver behandlet forskelligt!

Vi bliver først lige når vi bliver behandlet forskelligt. Det er en grundholdning for Fritænkerne.
Vi bliver først lige når vi bliver behandlet forskelligt. Det er en grundholdning for Fritænkerne.

Der er stor forskel på at bo inde midt i Holbæk med alle servicetilbud lige rundt om hjørnet eller i en af vore mindre byer eller helt ude på landet eller på en ø. Det betyder at vi ikke kan ligge den samme ramme om livet ned over alle dele af kommunen.

Ca. 42.800 af Holbæk kommunens 70.000 indbyggere bor uden for Holbæk by. Vi er en kommune der strækker sig vidt omkring og mange af os oplever at vi er langt fra centrum af kommunen.

På ældreområdet har Holbæk Kommune i sin store visdom besluttet, at alle ældre skal behandles ens, hvis serviceniveauet var højt, ville denne beslutning ikke være et problem. Men i Holbæk Kommune betyder det at alle ældre nu behandles lige dårligt.

På ældreområdet er der en udfordring, som ikke er en detalje. Den kommunale service har bestemt at hvis man som ældre kan tage telefonen og ringe eller gå på internettet, kan man ikke få hjælp til sine indkøb. Det gør det svært, hvis man bor i et yderområde, hvor det lokale supermarked ikke bringer ud – og man kan da glemme alt om at nethandle i online supermarkeder hvis man bor på Orø.

Når Holbæk Kommune i samme åndedrag lukker for medfinansiering til opførelse af ældreboliger i yderområderne – et tiltag der vil flytte de isolerede ældre tættere på hinanden og lokale servicetilbud – er beslutningen om ens behandling af kommunens ældre, fuldkommen respektløs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *